26.04.2024 - Kablo Tel Dünyası Kablo-Üretim-Hammadde-Makina Teknolojileri Dergisi
Kablo Tel Dünyası

Sunay Sürmelioğlu / Polimer Mühendisi; PVC (polivinil klorür), dünya genelinde oldukça geniş kullanım alanına sahip plastik türlerinden biridir.

Sunay Sürmelioğlu / Polimer Mühendisi; PVC (polivinil klorür), dünya genelinde oldukça geniş kullanım alanına sahip plastik türlerinden biridir.

PVC (polivinil klorür), dünya genelinde oldukça geniş kullanım alanına sahip plastik türlerinden biridir. Yılların vermiş olduğu tecrübe, profesyonel ve araştırmacı ekibimizin çalışmaları ile ortaya çıkan formülasyonlarla yarı orijinal ve orijinal PVC compound üretmekteyiz.

Üretmiş olduğumuz PVC granülü birçok sektöre ana hammadde olmakta ve ülke ithalatının azaltılmasına katkı sağlamaktadır. Müşterilerimizin ve çalıştığımız sektörlerin ihtiyaçlarını analiz ederek en verimli PVC granül hammaddeyi en uygun maliyetle sunmak ve her zaman aynı kalitede, çevreci plastik hammadde üretmek için çalışmaktayız.

Ülkemizde ve yurt dışında kablo, conta, hortum, otomotiv, ayakkabı, mutelif enjeksiyonluk ve ekstruderlik başta olmak üzere birçok sektörün PVC granül hammadde ihtiyaçlarını karşılamak üzere firmamız kurulmuştur.

PVC KABLO SEKTÖRÜNDE YAYGIN OLARAK KULLANILMASININ NEDENİ NEDİR?

PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıyan ender termoplastiklerden biridir. PVC’nin yapısında bulunan klor atomu nedeni ile PVC’nin alev alma sıcaklığı yüksektir, alev tutuştuğunda kendiliğinden hemen sönen bir yapıya sahip olduğu için kablo sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır.

PVC GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİNİR ÇEVRE DOSTU BİR POLİMER MİDİR?

PVC işleme sırasında ısı ve basınç uygulamasıyla yumuşayabilen yapısındaki polimerik bağlar kopmadıkça işlem tekrarlanabilen termoplastiktir. Yani; PVC geri dönüşümü mümkün olan bir polimerdir. Yeniden değerlendirilme imkânı olan PVC atıklar, fiziksel ve kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir farklı ürüne dönüştürülerek çöp miktarının azalmasına bağlı olarak enerjiden tasarruf sağlanmış olunur.

Gündelik hayatta kullanılan pek çok malzemenin geri dönüşüme katılarak tekrar kullanılması doğal kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması ve dünyamızın ekolojik dengesinin korunması bakımından önem arz etmektedir. Buna bağlı olarak PVC geri dönüşümü, doğal kaynakların azalmasını ciddi oranda önler, tüketim malzemesi üretimi için yeni hammadde arayışına gerek kalmadan hem hava hem çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olunur.

Plastiklerin kullanım alanları artması ile birlikte çevreye zarar verdiği düşünülmektedir, aksine PVC bir anlamda çevreyi ve insanı koruma görevini de üstlenmiştir. Örneğin ; Pencere profili veya kapı imalatında PVC kullanılmaya başlandığı günden itibaren ağaç kesimi azalmakta ve ormanların korunması sağlanmaktadır. Bu açıdan PVC, ”çevre dostudur”, Plasman Polimer ailesi olarak PVC’nin geri dönüşümünü sağlayarak doğayı korumayı kendisine prensip edinmiştir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ