19.03.2024 - Kablo Tel Dünyası Kablo-Üretim-Hammadde-Makina Teknolojileri Dergisi
Kablo Tel Dünyası

Seval Kablo Yönetim Kurulu Üyesi ve İhracat Müdürü Ersin TURGUT Türkiye’nin en büyük ‘’Mega Fabrikası’’ Projesi

Seval Kablo Yönetim Kurulu Üyesi ve İhracat Müdürü Ersin TURGUT Türkiye’nin en büyük ‘’Mega Fabrikası’’ Projesi

Seval kablo yatırım ve atılımlara devam ediyor. Rekabetten ancak sürekli yeni yatırımlar ile başarılı çıkılacağına inandıklarının altını çizen Seval Kablo Yönetim Kurulu Üyesi ve İhracat müdürü Ersin TURGUT fabrikalarının bulunduğu arazi çevresi dolu olduğundan dolayı yeni tesisler için yer sorunumuz bulunmaktadır. Bu sorunumuzu ‘’Mega Fabrika’’ projemiz ile hayata geçirerek Türkiye’nin en büyük kablo üretim tesisini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Ersin bey sorularımızı yanıtladı.

Seval Kablo’yu sizin sözlerinizle tanıyabilir miyiz?

Firmamızın temelleri şu anda SEVAL KABLO Yönetim Kurulu Başkanımız olan Hasan Ali TURGUT’un 1974 yılında İzmir’de Çağdaş Elektrik’in kurması ile başlamıştır. Uzun yıllar İzmir ve Ege Bölgesinde elektrik malzemesi ve kablo satışını başarılı bir şekilde yerine getirmiş ve tüm Türkiye’de bilinen bir firma haline gelmiştir. 1980 yılında Denizli’de 300m2 bir yerde üretimine başlayıp bugün Türkiye’nin en modern ve en büyük tesislerinden biri haline gelmiştir. Seval Kablo bugün toplamda 500 Kişilik tecrübeli kadrosuyla 50.000 m2 si kapalı, toplamda 70.000 m2 bir alana sahip bütünleşmiş 6 üretim tesisi ile yılda 42.000 ton bakır, 60.000 ton granül işleme kapasitesine ulaşmıştır. Seval Kablo imal ettiği ürünlerini TSE – HAR – BASEC – SII – VDE – KEMA – NF – GOST – TUV standartlarına, IS0 9001 – 14001 ve OHSAS 18001 yönetim sistemlerine, CE direktifine ve RoHS’a uygun bir şekilde üretmektedir. Seval kablo ürünlerinin yüzde 75’ini ihraç ederken, yüzde 25’ini ise iç piyasaya satmaktadır. İç pazardaki satışları, piyasanın dinamiklerine ve müşteri isteklerine hızlı cevap verebilmek için kendi bünyemizdeki Çağdaş Kablo üzerinden yapılmaktadır.

Konusunda uzman ve piyasa tecrübesine sahip 85 kişilik deneyimli kadrosuyla birlikte İZMİR – ANKARA – İSTANBUL – BURSA Şubelerimiz (Stoklu) ve DENİZLİ Lojistik Merkezimizle birlikte müşterilerimize ve bizi tercih eden çözüm ortaklarımıza en iyi hizmeti vermek için SEVAL KABLO ailesi olarak her gün daha iyisi için çalışmaya devam ediyoruz. Firmayı ayakta tutan en büyük etken insandır. Firmamız her zaman kaliteli personel yatırımlarına büyük özen göstermiştir. Seval Kablo olarak personellerimiz sadece bizim çalışanlarımız değil, her biri Seval Kablo Ailesinin birer ferdidir.

Hizmetlerinizde Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yapıyor musunuz ve bu yatırımlar faaliyetlerinize nasıl yansıyor?

Şirketimiz, Ar-Ge ve eğitim çalışmaları için 2017 yılında 600,000 USD ve 2018 yılında da 1,100,000 USD bütçe ayırmıştır. Öncelikle teknik personelimizin eğitimleri konusunda bir hayli yol kat ettiğimizi belirtmek isterim. 2018 yılında, başta Avrupa’da olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde teknik araştırma ve testlerle ilgili olarak elemanlarımızın bilgi seviyesini üst seviyelere çıkardığımızı söyleyebiliriz. Ancak, gelişmenin ve değişimin sınırı olmadığına inanmaktayız. Bu bağlamda, eğitimlerimiz hızla devam etmektedir.

Kablo sektöründe, Ar-Ge alanında metal ve plastik olmak üzere iki önemli ana başlık var diyebiliriz. Her iki ana başlık için de, oldukça yoğun araştırma ve iyileştirme projelerimiz bulunmaktadır. Önümüzdeki yıllarda yatırımını yapmayı planladığımız bakır döküm tesisi ile birlikte iyileştirme projelerimize ivme kazandırmayı hedefliyoruz. Plastik araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizin ise; yatırım yapmış olduğumuz HFFR tesisi ile birlikte hem yerel hem de global düzeyde olan birçok rakibimizin üstünde bir seviyede olduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle 2017 yılındaki modernizasyon çalışmaları kapsamında 3,000,000 Euro yatırımla inşa ettiğimiz plastik kompleksi ile farklı speklerde plastik üretme imkanını elde ettik. Bu konudaki araştırmalarımız, kablonun kullanılabileceği ortamların çeşitliliği baz alınarak ve standardın vermiş olduğu direktifler doğrultusunda yönlenmektedir. Kablolar bilindiği üzere çok farklı iç ve dış ortamlarda kullanılabilmektedir. Kablonun, fonksiyonel görevini en iyi şekilde yapması kadar, bulunduğu ortama dayanıklılığının da yüksek olması önem teşkil etmektedir. Plastiğin dayanabileceği her ortama uygun ve uzun ömürlü bir bileşik elde etmek için yoğun Ar-Ge çalışmaları yapılıp konuya ilişkin know-how geliştirme çalışmaları tasarım ekibimiz ve mühendislerimiz tarafından aralıksız devam ettirilmektedir.

Seval Kablo, hangi ülke ve bölgelere etkin ihracat gerçekleştiriyor? İhracatta pazar çeşitlendirmesine yönelik stratejiniz nedir? Hedef pazarlarını ve bu pazarlara yönelik ihracat hacmini öğrenebilir miyiz?

Genel olarak bütün ülkelere ihracat yapmaktayız. Şu an seksenin üzerinde ülkede ürünlerimiz kullanılmaktadır. Ağırlıklı olarak Kuzey Avrupa, Afrika, ABD ve Orta Doğu’ya ihracatımız vardır. Bu ülkelerde marka bilinirliğimiz artmakta ve sektörde tercih edilen bir marka konumundayız. Bu pazarı Balkanlar ve Kuzey Afrika takip etmektedir. Hedef pazarını çeşitlendirmek için farklı yapıdaki ülkeleri seçerek riski azaltıyoruz. Siyasi, ekonomik ve kültürel olarak bütün özellikleri dikkate alıp o doğrultuda hedef pazarını belirliyoruz. Bizim için en önemli faktörlerden birisi pazardaki rekabet ortamıdır. Biz bunu tecrübeli personellerimiz ile iyi bir şekilde seçimini ve analinizi yaparak uygulamaktayız. Bu süreç zarfında ticari ateşeler ve fuarlar olsun çeşitli yöntemler kullanıyoruz. Hacmi ülkelerin yapısına ve ihtiyaçlarına göre belirliyoruz. Genel olarak toplam ihracat hacmimizin %20 kadarını potansiyel yeni pazarlara kullanmak istiyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz… (CPR) Yapı Malzemeleri Yönetmeliği Firma olarak son derece önemsediğimiz ve yine elimizden geleni yaptığımız bir diğer konu “güvenli yaşam” alanlarının kurulmasına katkı sağlamaktadır. Her yıl binlerce insanın öldüğü, on binlercesinin yaralandığı ve büyük maddi kayıpların meydana geldiği yangınlarda, can ve mal güvenliği, kullanılan malzemelerin yangın esnasında gösterecekleri performans ile doğru orantılıdır. Önemli yapı malzemelerinden biri de kablodur.

CPR’ın kablo sektöründeki uygulamalarını düzenleyen EN 50575 standardı, bina ve altyapı tepki performansı gerekliliklerini, bu gerekliliklerle ilgili testleri ve uygunluk değerlendirmeleri ile ilgili kriterleri belirler. Yani hangi kablonun hangi performansı sağlaması gerektiğini değil, hangi yangına tepki performansının hangi kriterleri sağlaması gerektiğini söyler. Bununla birlikte yapılarda kullanılan kabloların yangına karşı performans beyanlarını ve CE işaretlemesini zorunlu kılar. Ürün gamımızdaki birçok ürüne CPR sertifikası bulunmaktadır. Hemen hemen her ürettiğimiz kablonun CPR’ı mevcuttur. Ayrıca bunu Türkiye’de yapan öncü firmalardan biri olmanın da haklı gururunu yaşamaktayız. Seval Kablo son 10 yılda her yıl min. %50 büyüme göstermiş ve istikrarlı ivmesini sürdürmüştür.

Bu büyümenin kalıcı olabilmesi finansal gücüne, kaliteli ürün ve hizmet üretmeye ama hepsinden daha önemlisi yeni yatırımlara bağlıdır. Bu açıdan baktığımızda dünya devleriyle yarışan bir firma olarak yeni yatırım planlaması kaçınılmaz olacaktır. Seval Kablo olarak geçmişte olduğu gibi günümüzde de yarımlarımız kalifiye personel, teknolojik alt yapı ve ar-ge temelli gerçekleşecektir. Çünkü biz âdete kalite ile özdeşleşen ‘Seval Marka’ ürünlerimiz, her biri kendi alanında uzmanlaşmış 400 kişilik ekibimiz ve teknik alt yapımız sayesinde sektörde her geçen gün daha çok yürekten inanıyoruz. Fabrikamızın bulunduğu arazi çevresi dolu olduğundan dolayı yeni tesisler için yer sorunumuz bulunmaktadır. Bu sorunumuz ‘’Mega Fabrika’’ projemiz ile hayata geçirerek Türkiye’nin en büyük kablo üretim tesisini hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Ayrıca makine parkurumuz daha güçlü, daha tonajlı ürünler üretmek üzere yenilenmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabilirim?