25.04.2024 - Kablo Tel Dünyası Kablo-Üretim-Hammadde-Makina Teknolojileri Dergisi
Kablo Tel Dünyası

Geri dönüşümlü bakır ile % 100 daha yeşil döküm

Bir yandan çevre üzerinde daha az etki, bir yandan verimlilikte artış

OF-Cu çubuğunun döküm işleminde geridönüşümlü bakırın kullanılması birçok imalatçının hedefidir: Bunun nedeni basit ve açıktır: uygun maliyet. Upcast Oy OF-Cu çubuğunun üretimi sürecinde %100 geri dönüşümlü malzemenin yada birçok işletmecinin deyişiyle hurdanın kullanımı ile ilişkili gereklilikleri karşılayan bir çözümü bir müddet önce zaten geliştirmişti. Bütün bunlar orijinal UPCAST sürekli döküm teknolojisi ve makinesine dayanılarak yapılmıştır.

Bakır çubuk döküm sürecinde geri dönüşümlü malzemenin kullanılması hem malzemenin kalite kontrolu hem de mekanik olarak işleme tabi tutulması açısından oldukça zorlayıcı bir işlem olmuştur. Döküm sürecinin kendisi ham madde içine karışabilecek olası yabancı metalürjik maddeleri ortadan kaldırmaz. Dolayısıyla daha önceleri saf bakır katodlar ile birlikte yalnızca küçük miktarlarda geridönüşümlü malzeme yüklenmesi tavsiye edilmiştir. Bu işlem operatörlerin ekstra kol gücü kullanmalarını gerektirir ve dolayısıyla işgücü ihtiyacını arttırır.

Upcast Oy sürekli ve tutarlı geliştirme çalışmaları yaparak ve konunun müşteriler için önemini anlayarak durumu değiştirmeye muvaffak olmuştur. Diğer dahili süreçlerden elde edilmiş %100 geri dönüşümlü malzemenin kullanıldığı ilk UPCAST OY OF-Cu çubuğu sürekli döküm hattı birkaç sene önce başarılı bir şekilde teslim edilmişti. Hattın otomatik yükleme teknolojisi spesifik olarak gerigönüşümlü malzeme için tasarımlanmıştır. Nihai ürün ham madde için kriterleri ve sınır değerlerini belirler. Dolayısıyla geridönüşümlü malzemenin saflığı süreç açısından kritik bir öneme sahiptir. Müşteri, aynı imalatçının diğer iş süreçlerinden elde edilmiş hurdayı kullanırken bu malzemenin kesin olarak düküm süreci için gereksinim duyduğu türde bir malzeme olduğundan emin olabilir.

Malzemenin bir ön işlemden geçirilmesi suretiyle küçük parçalar için de geri döünüşümlü malzemenin beslenmesi ve eritilmesi süreci iyi bir şekilde yürütülür ve tüm parçaları eriyik madde içine girmeye doğru zorlayan bir hidrolik pres vasıtasıyla güvence altına alınır.

İleri kontrol sistemi ile birlikte otomatikleştirilmiş süreçler üretim randımanını çarpıcı bir şekilde arttırmıştır. Örneğin eriyik maddenin otomatik bir şekilde aktarılması kol gücünün daha az bir şekilde kullanılması ile sonuçlanır ve böylelikle insan hatası ihtimali asgari seviyeye indirilmiş olur. Uzaktan erişim sistemi süratle hata tespiti yapılmasına ve bunun ardından onarım işlemlerinin de süratle yapılmasına olanak sağlar.

Bunun yapılması süreçte daha uzun süreli herhangi bir sıkıntı yada kesilmesi önlemek açısından çok önemlidir. Ayrıca system müşterilere mümkün olan tüm süreç verilerine sahip olma ve böylelikle randımanı arttırmak için gerekli ayarlamaları yapma olanağını sağlar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ