30.04.2024 - Kablo Tel Dünyası Kablo-Üretim-Hammadde-Makina Teknolojileri Dergisi
Kablo Tel Dünyası

Nacar Kablo A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Elektrik Elektronik Mühendisi Rahmi Burak Nacar HERKÜL BORULU KABLO SİSTEMİ, MIDDLE EAST FUARININ EN DİKKAT ÇEKİCİ ÜRÜNÜ OLACAK.

Nacar Kablo A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Elektrik Elektronik Mühendisi Rahmi Burak Nacar  HERKÜL BORULU KABLO SİSTEMİ, MIDDLE EAST FUARININ EN DİKKAT ÇEKİCİ ÜRÜNÜ OLACAK.

Kablo üretimi noktasında 31.Yılımızdayız. Öncelikle çeyrek asırı geçen tecrübemizi günün teknolojisiyle harmanlamak için çok çalışıyoruz. Bunun meyvesi olarak da 2010 senesinde üretmeye başladığımız Herkül Borulu Kablo ürünü ile müşterilerimize farklı ve onlara kazanç sağlayacak bir ürün sunduklarını ileten Burak bey firmaları ve ürünleri hakkında bilgiler paylaştılar.

Burak bey firmanızın kurulumu ve bugünlere geldiği aşa-madan bahsedebilir misiniz?

Firmamız sektörde 10 yıl boyunca çeşitli ortaklıklar ve girişim tecrübeleri sonucu olarak 1988 yılında Nacar Kablo Sanayi ve Ticaret adı altında resmi kuruluşunu yapmıştır. 90’lı yılların başında, yabancı yatırımcıların aydınlatma ekipmanlarına kablo tedarikçisi olmuştur. Yüksek kaliteden ödün vermeden, günün sertifika ihtiyaçlarını karşılayarak, uzun süren bir işbirliği yaşamıştır.

Yine teknolojiyi okuyarak 2000’li yılların sonunda Borulu Kablo sistemine yatırım yaparak üretim hacmini bu sistem üzerine konuşlandırmıştır. Bu noktada şirketimizi Nacar Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak revize etmiş bulunmaktayız. Bugün Türkiye’de birçok farklı şehirde satış noktaları olan, Yurtiçi ve Yurtdışı sertifikasyonlarını tamamlamış, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere farklı ülkelere ihracat yapan bir firma kimliğine dönüşmüştür.

Ürünleriniz ve firmanızın tercih edilme nedeni hakkında neler söylemek istersiniz.?

Kablo üretimi noktasında 31. Yılımızdayız. Öncelikle çeyrek asırı geçen tecrübemizi günün teknolojisiyle harmanlamak için çok çalışıyoruz. Bunun meyvesi olarak da 2010 senesinde üretmeye başladığımız Herkül Borulu Kablo ürünü ile müşterilerimize farklı ve onlara kazanç sağlayacak bir ürün sunduk.

Farklı ve özgün olmak istiyoruz. Bunun için müşterilerimizle diyaloglarımız çok yoğun sürdürüyoruz. Onların taleplerini, ihtiyaç duydukları malzemeyi ürüne dönüştürebilme kabiliyetimiz var. Bu sebeple her müşterimiz bizi kendi işletmesi olarak görür ve bu aramızdaki etkileşime katkı sağlar.

2018 yılında ülkemizde süregelen ekonomik gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz, görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz?

Kuşkusuz yılın 2. Yarısında ekonomik olarak zor bir sınav verdik. Döviz kurlarında yaşanan anlık yoğun yükselme ve alçalmalar bizler gibi hammadde borsası yurtdışı ve döviz odaklı olan üreticileri hayli zorladı. Türkiye’de hem devlet menşeili hem de yabancı yatırımcı noktasında çok ciddi yatırımlar mevcut. Bu yatırımlar aslında güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzun göstergesi. Bu süreçte bu yatırımlar sayesinde çok daha büyük yaralar almadan yatay bir geçiş yaptığımıza inanıyorum. Alınan ekonomik tedbirleri ve özellikle israfla mücadele noktasında alınan kararları destekliyorum ve orta vadede güzel dönüşler olacağına inanıyorum.

Rekabetin arttığı bir ortamda sizce 2018 yılı firmanız acı-sından nasıl geçti ve 2019 yılından beklentileriniz nelerdir?

Açıkçası biz Borulu Kablo sistemini üretmeye başladığımızdan beri sürekli gelişim gösteren bir kuruluşuz. Bunun sebebi Borulu Kablo sistemi tanınmaya ve tecrübe edinmeye eğilimli bir ürün grubu. Bu sebeple, her geçen sene müşteri sayımızı artırıyoruz. Daha doğrusu Herkül kullanan bir müşterimiz artık eski sisteme geçmediği için birazda kültür oluşturuyoruz. Farklı projelerde artık Herkül Borulu Kablo ürünleri tercih edilen ürün grubu arasına girdi. Herkül Borulu Kablo, Zamanın ve insan kaynağının çok önem kazandığı günümüzde buna en iyi cevabı veren Ürün grubu olduğunu düşünüyorum.

5-7 Mart 2019 Dubai de düzenlenecek olan Mıddle East Electrıcıty fuarında katılımcısınız. Bu fuarından beklentiniz nelerdir? Sizleri ziyaret edecek firmalara ve ziyaretçilere neler söylemek istersiniz?

Geçen yılda katıldığımız bir etkinlikti. Dubai bizim içinde olmak istediğimiz bir Pazar. Geçen sene tanıtım noktasında güzel gelişmeler yaşadık. Bu sene katılıma devam edip Dubai’de ürünlerimizi yaymak istiyoruz.

Yeni ve farklı bir ürün. Yatırımcıların ve girişimcilerin bu ürüne rağbet edeceklerine inanıyorum. Dubai çok kozmopolit ve yatırıma açık bir bölge.

Standımıza gelecek olan ziyaretçilerimiz farklı bir ürün tanıma şansları olacak. Özellikle işçilik ve zaman kazanımları sağlayan Herkül Borulu Kablo ürünümüz fuarın en dikkat çeken ürünleri içinde olacağına inanıyorum.

Sektörde iyi bir pazarlama ve satış stratejisi için, marka kavramına nasıl bakıyorsunuz? Firmanız marka bilinirliğinde pazarlama ve satış süreçlerinde nasıl bir yol izliyor?

Çok önemli bir husus olduğunu düşünüyorum. Son 20 yıllık zaman diliminde ticaret şekli inanılmaz bir değişim gösterdi. Öncesinde talep fazlalığı sebebiyle ürünün raflarda olması yeterliydi. Lakin günümüzde arz fazlalığı yaşıyoruz.

Üretmenin kolay, satmanın zor olduğu bir süreçteyiz. İşte burada marka bilinirliği ve yapılan ürünün PR kısmına önem veren şirketler bir adım öne geçiyor. Özellikle internet ve sosyal medya reklamları marka bilinirliği noktasında çok etkin bir rol aldı. Bizde Nacar Kablo olarak bu hususlara önem veriyoruz ve çalışmalarımız bu noktada ilerletiyoruz.

Yakın gelecekte kazanmayı planladığınız yeni pazarlar olacak mıdır, plan ve stratejilerinize hangi durumlara göre yön veriyorsunuz, bizlerle paylaşabilir misiniz?

Evet çok önemli bir Pazar hedefimiz var. E-ticaret. Ürünlerimizi son bir yıldır tamamen e-ticaret sistemine uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Özellikle ihracat yaptığımız ülkelerde ürünlerimiz yoğunlukla bu argümanla satışı gerçekleşiyor. Bizler de Türkiye’de de uygulanabilir hale getirmek için çalışmalarımız son sürat devam ediyoruz. Gelecek 10 yılda ticaretin günümüzdeki ticarete göre çok farklı olacağını düşünüyorum. Bu sebeple yatırımlarımızı ve rotamızı E-ticaret noktasında yoğunlaştırmış bulunuyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ